Modlitba za vieru

28.09.2020 / Modlitby

Žijeme v náročnej dobe. Stačí jediný letmý pohľad do novín a hneď vieme, že je to so svetom zase raz o niečo horšie než včera. Zúfalstvo, hnev a strach na nás strieľajú doslova z každej strany. Máme dosť silnú vieru, aby sme tento tlak ustáli?

Odpoveď je: nemáme. Sami to totiž nedokážeme. Potrebujeme Božiu pomoc. Vyprosme si preto u Boha dar viery nielen pre seba, ale aj pre iných. A buďme si istí, že on dáva viac, než o čo prosíme alebo v čo dúfame.

b0d3f2fd-b1fe-4d34-b4be-32f8c0a388a0

Pane,

som zlomená. Premáha ma prítomnosť zla, ktoré prevzalo vládu na tomto svete. Cítim sa stratená v sebe samej a nevidím žiadne svetlo na konci tmavého tunela, v ktorom sa nachádzam.

Preto ťa, Pane, prosím:

V - Vyzbroj ma vytrvalosťou, ktorá sa nevzdáva ani v najťažších chvíľach. Nech neprestanem chváliť a vzývať tvoje meno za žiadnych okolností. Túžim ti dôverovať, aj keď nedostávam odpovede na otázky, čo ma ťažia.

I - Pomôž mi prevziať iniciatívu a postaviť sa diablovmu plánu so všetkým, čo mám. Chcem naplno bojovať za tvoje kráľovstvo v bitkách, do ktorých ma posielaš, aj keby som bojovala celkom sama.

E - Nedovoľ, aby som sa v tejto kríze uzavrela do seba. Daruj mi plné priehrštie empatie, ktorá vidí problémy a ťažkosti mojich blížnych. Chcem na ne reagovať s láskou a pochopením.

R - Vráť do môjho života jednoduchú radosť z každodenných drobností. Nech mi túžba po uznaní a ocenení nezakalí pohľad na nádheru všednosti. Pomôž mi pocítiť, že aj so svojimi chybami a nedostatkami som dôležitá a vzácna.

A - Nech sa v mojom živote deje tvoja vôľa, Pane. Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár