Modlitba za pokoj

14.09.2020 / Modlitby

Žijeme v časoch, kedy je pokoj nedostatkovým tovarom. Stres, zaneprázdnenosť a napätie vládnu nielen v našich uliciach, ale aj v našich domovoch. Ako sa z tohto kolotoča vymotať?

Riešením je modlitba. Iba Boh nám môže darovať pokoj, ktorý hľadáme a ktorý potrebujeme. Vyprosme si ho od neho práve v tej situácii, v ktorej sa nachádzame.

24aae88c-4cbd-4ff4-b0a6-01346946cbba

Pane,

vkladám svoje sklamané a ubolené srdce do tvojich rúk a prosím ťa, aby si ma urobil tvorcom pokoja.

P - Uvoľni moje zovreté päste, ktoré ma tak často oddeľujú nielen od teba, ale aj od mojich blížnych, a požehnaj ma otvorenými dlaňami, ktoré budú naplnené tvojimi milosťami.

O - Otvor moje oči, aby videli potreby druhých a stali sa citlivými na nespravodlivosti tohto sveta, a požehnaj ma zrakom, ktorý pochopí problémy iných.

K - Ohni moje kolená, aby som sa v pokore stala menšou než ostatní, a požehnaj ma silou uniesť kríž, ktorý ma privádza bližšie k mojej nebeskej vlasti.

O - Obmy všetky moje vnútorné orgány svojou presvätou krvou, aby moje telo slúžilo tebe na radosť a svetu na osoh, a požehnaj ma stálou prítomnosťou Ducha Svätého, ktorý je mocnejší než všetky pokušenia okolo mňa.

J - Udrž môj jazyk za zubami vo chvíľach, kedy si nedokážem pomôcť, a požehnaj ma láskavým úsmevom, ktorý vylieči každú ranu.

No hlavne, Pane, ma nauč, že pokoj nie je abstraktným pojmom, ale konkrétnym rozhodnutím, ktoré sa začína odo mňa.

Amen.

1 komentár

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár
Monika Piatok 14. Máj 2021 00:17

Amen
Nádherná modlitba. Ďakujem, práve som to potrebovala

Odpovedaj