Dosť bolo dokonalých manželstiev

03.09.2020 / Knižné tipy

b31dafba-506c-4842-b4ab-5cc517e1026b

Keď sa mi do uší dostala informácia, že Kumran.sk vydáva novú knihu zo “série” Dosť bolo dokonalých…, veľmi som sa potešila. Jill Savageová je moja obľúbená autorka a k jej knihe Dosť bolo dokonalých mám sa rada vraciam napriek tomu, že ešte sama nie som mamou. Jill má veľký talent úprimne, humorne a zároveň citlivo pomenovať veci, ktorými si prechádza asi každý z nás. Kniha Dosť bolo dokonalých manželstiev vás preto osloví bez ohľadu na to, či už žijete v manželstve alebo sa naň ešte len chystáte. Ste zvedaví, prečo?

Po prvé: kniha je spoločným dielom manželov. Spolu s Jill ju totiž napísal jej manžel Mark Savage, s ktorým sú spolu už viac než 34 rokov. Majú päť dnes už dospelých detí a počas svojho života si prešli skutočne všetkým - od detskej neposlušnosti a finančných problémov až po Markovu neveru. Vďaka ich zraniteľnosti otvárať osobné tabu témy (o ktorých sa v iných knihách nedočítate) do detailov spoznáte, ako prežíva ťažkosti a krízy iný manželský pár. No nielen to. Zistíte aj to, ako sa z nich dostať, a to priamo z prvej ruky.

Po druhé: kniha je veľmi praktickým sprievodcom vo všetkých etapách manželstva. Každá kapitola je totiž ukončená konkrétnymi úlohami, ktoré vám pomôžu dostať pod kožu všetko, o čom ste si prečítali. Úlohy môžete riešiť spolu alebo zvlášť. Som si istá, že vás vás posunú na nový level vášho vzťahu.

Po tretie: emócie! Kniha je plná nefalšovaných a čistých emócií, ktoré vás dostanú. Spolu s Markom a Jill sa tak budete nielen smiať, ale občas aj vyroníte slzu. Ich rozprávačský a spisovateľský talent vás po celý čas udrží v napätí a vy sa nebudete vedieť dočkať, kým nezistíte, ako vyriešili konkrétny problém. Mňa osobne najviac oslovili časti, v ktorých sa k rovnakej situácii postupne vyjadrovali obaja, Mark aj Jill, každý zo svojho pohľadu. Bolo to pre mňa skutočne obohacujúce.

Knihu Dosť bolo dokonalých manželstiev preto odporúčam nielen manželom, ale aj slobodným ľuďom, ktorí o manželstve zatiaľ len teoreticky premýšľajú. Myslím, že jej prečítanie veľmi pomôže ženám aj mužom zbaviť sa nerealistických očakávaní, objaviť krásu skutočných vzťahov a vytvoriť pevné a dobré manželstvá, ktoré vytrvajú.

Bibliografické údaje

Meno autora: Jill a Mark Savageovci
Názov knihy: Dosť bolo dokonalých manželstiev

Vydavateľstvo: kumran.sk
Rok vydania: 2019
Počet strán: 224
Väzba: mäkká

Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár