Modlitba za budúceho manžela

27.10.2020 / Modlitby

A žili šťastne, až kým nepomreli…

Ktorá znás netúži po rozprávkovo šťastnom konci, ktorý si bude vychutnávať z náručia udatného princa? Nezáleží na tom, že naše komplikované životy majú od rozprávky často až príliš ďaleko, práve naopak… V hĺbke duše túžime po harmonickom súzvuku duší prežarujúcom všetku našu temnotu, aj keď si to niekedy nechceme priznať ani sami pred sebou.

Boh však vie o našich skrytých túžbach úplne všetko. Vie, čo je pre nás najlepšie, a v každom okamihu má s našimi životmi dokonalý plán. Rozhodnime sa mu dôverovať aj v tej oblasti našich životov, ktorú si tak často nechávame sami pre seba.

Nebojme sa! Odovzdajme Bohu nášho budúceho manžela v modlitbe s istotou, že sa oňho postará. A medzitým si dovoľme snívať ďalej. Práve teraz to potrebujeme viac než kedykoľvek predtým.

1f1dcdb6-6ada-4558-a0bc-039cbf10b361

Pane,

chcem sa dnes modliť za svojho budúceho manžela. Ty už teraz vieš, kto to je; preto ťa prosím o jeho požehnanie. Chválim ťa za to, že si ho stvoril, a už teraz sa teším na náš svadobný deň, kedy sa rozozvučia zvony neba len pre nás dvoch.

Preto ťa, Pane, prosím…

M - Obdaruj môjho budúceho manžela zdravou dávkou mužnosti. Nedovoľ, aby ho opantali klamstvá nepriateľa a mámenie tohto sveta. Posilni ho v jeho identite muža, budúceho manžela a podľa tvojej vôle aj otca našich detí.

A - Pomôž mu nadobudnúť autoritu vo veciach, ktoré sú preňho dôležité. Požehnaj ho úspechom za jeho každodennú námahu a dopraj mu tešiť sa z ovocia vlastnej snahy.

N - Odstráň z jeho vnútra všetku neistotu, ktorá by mu bránila v plnení tvojej vôle. Nech sú pre neho tvoje zákony mapou a tvoje slovo kompasom, ktoré mu vždy ukáže správny smer.

Ž - Viem, že môj budúci manžel nesplní každé moje želanie, a ani to nechcem. Prosím ťa však o to, aby si ho viedol k obetavosti, láskavosti a ochote vziať na seba zodpovednosť za našu budúcu rodinu.

E - Uzdrav všetky emócie v srdci môjho budúceho najdrahšieho. Chcem, aby sme raz do manželstva vstupovali celiství a pripravení. Nech žiadne traumy z minulosti nemajú vplyv na náš vzťah.

L - Uč ho stále hlbšej láske ku mne. Chcem, aby sa naše budúce manželstvo prežitými rokmi stále viac a viac upevňovalo. Nedovoľ, aby sa medzi nás prikradla ľahostajnosť, pasivita a odmeranosť.

A, Pane, chráň môjho budúceho manžela na všetkých jeho cestách. Priveď nás vo svojom čase k sebe a spoj naše životy do jednej nezabudnuteľnej symfónie. O to ťa prosím v mene Ježiš.
Amen.

1 komentár

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár
Janka Pondelok 18. Október 2021 00:38

Nádherné. Ďakujem. ❤️

Odpovedaj